Foto: Niklas LuksFoto: Niklas Luks
 Foto: Niklas Luks
Foto: Niklas LuksFoto: Niklas Luks
 Foto: Niklas Luks
Foto: Niklas LuksFoto: Niklas Luks
 Foto: Niklas Luks
Foto: Niklas LuksFoto: Niklas Luks
 Foto: Niklas Luks
Foto: Niklas LuksFoto: Niklas Luks
 Foto: Niklas Luks
Foto: Niklas LuksFoto: Niklas Luks
 Foto: Niklas Luks
Foto: Niklas LuksFoto: Niklas Luks
 Foto: Niklas Luks

Polisen: Det är en mordbrand

Publicerad

Den kraftiga branden i ett flerbostadshus i Norrköping på tisdagskvällen rubriceras nu som mordbrand.

Det är tredje branden i samma område på bara några dagar.

Branden i flerbostadshuset utbröt vid 20-tiden tisdagskvällen på Grundläggaregatan i Hageby.

- Anmälan är rubricerad som mordbrand, men vi vet inget innan teknikerna är klara, säger Pernilla Isaksson vid polisen i Norrköping.

Räddningstjänsten hade i går kväll fyra stationer på plats för att bekämpa branden. Först vid halv ett på natten var den häftiga branden under kontroll.

Det finns hittills inga uppgifter om skadade.

Natten till fredagen förra veckan upptäcktes två bränder i samma område som båda misstänks vara anlagda. Det första larmet gällde en brand i ett soprum, det andra nära en förskola. Båda bränderna kunde släckas utan att sprida sig vidare.

Huruvida det finns något samband mellan bränderna är för tidigt att svara på.

- Innan vi har hört något från teknikerna kan vi inte uttala oss. Vi hoppas de blir klara senare i dag, säger Pernilla Isaksson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag