Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen befarar serievåldtäktsman i Örnsköldsvik

Natten mot lördag släpades en 24-årig kvinna in av flera män i en park i Örnsköldsvik och våldtogs.

Nu ser polisen likheter med en tidigare våldtäkt i staden på en 18-årig kvinna – och befarar att det kan röra sig om samma gärningsmän.

– Vi ska kraftsamla oss nu, säger förundersökningsledaren Lars-Åke Lemón.

I går skrev Expressen.se om 24-årig kvinna som var på väg hem efter en krogkväll då hon blev överfallen bakifrån av flera okända män.

Sedan drog de in henne i den närbelägna Örnparken och misstänks ha våldtagit henne.

– Hon lämnades bara där chockad och hjälplös på isbelagd mark, sa förundersökningsledaren Lars-Åke Lemón.

Kvinnan har varit för chockad för att höras och det finns därför oklarheter i händelseförloppet, men polisen rubricerar det som grov våldtäkt eller försök till våldtäkt.

"Finns likheter"

Nu ser polisen likheter med en tidigare våldtäkt på en 18-årig kvinna den 4 mars. Då släpades kvinnan in av två för henne okända män på en parkering i centrala Örnsköldsvik och där våldtog den ene henne.

– Det finns likheter i de två fallen, säger jourhavande förundersökningsledare Lars-Åke Lemón till Expressen.se.

Utesluter inte serievåldtäktsman

I båda fallen var det fler än en okänd gärningsman och offren var unga kvinnor som nattetid blev ivägsläpade till undanskymda platser i hjärtat av Örnsköldsvik. Polisen vill inte säga om det kan röra sig om samma gärningsmän.

– Vi jobbar förutsättningslöst. Vi ska kraftsamla oss nu och titta på dessa ärenden och försöka samordna, säger Lars-Åke Lemón.

Polisen satte, enligt länskommunikationscentralen i Sundsvall, inte in några extra resurser för att bevaka de centrala delarna av Örnsköldsvik natten till söndagen.

Polisen planerar att knacka dörr i området för att eventuellt kunna hitta vittnen som kan ha upplysningar.

– Vi har ingen misstänkt i nuläget, vi är tacksamma för alla tips vi kan få.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.