Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisen avvärjde mord i Stockholm

Foto: MAJA SUSLIN / TT NYHETSBYRÅN

Polisen har avvärjt ett mord i Stockholm, uppger Aftonbladet. 

Tre kvinnor och två män tros under en längre tid ha planerat en dödsskjutning. 

– Vi vet att vi har avvärjt ett mord, säger spaningsledaren Emir Gazibegovic, spaningsledare vid polisen, till Aftonbladet.

Det tilltänkta mordet skulle ha skett i tisdags kväll. Men genom en samordnad insats kunde polisen genomföra flera tillslag i Stockholmsområdet – och på så sätt stoppa det som skulle ha blivit ett mord. 

En beväpnad person greps vid den tilltänkta mordtavlans adress. Polisen rubricerar nu ärendet mordförsök. 

– Det vi kan säga är att efter en tids spaning så kunde polisen under tisdagskvällen, efter en större insats, genomföra fem gripanden. I samband med det avvärjdes ett förestående mord, säger Emir Gazibegovic, spaningsledare i ärendet, till Aftonbladet.

Kända för polisen

– De är misstänkta för två olika brottstillfällen. Dels förberedelse till mord, samt försök till mord. Men vi kan i dagsläget inte gå in på detaljer kring exakt när och hur, säger Gazibegovic till Aftonbladet. 

Polisen vill inte kommentera om det rör sig om gängkriminalitet eller annan organiserad brottslighet. Men Emil Gazibegovic säger ändå att det är personer som är kända för polisen som kriminella. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.