Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisen: 467 utdömda fängelseår under 2022

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Rikspolischef Anders Thornberg under en pressträff i samband med att Polisen, tillsammans med elva andra myndigheter, överlämnar den årliga rapporten om det myndighetsgemensamma arbetet mot organiserad brottslighet till regeringen.
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN

467 utdömda fängelseår – det högsta sedan det myndighetsgemensamma arbetet mot den organiserade brottsligheten inleddes 2009.

Det visar myndigheternas årsrapport för 2022.

Kronofogden säkrade tillgångar på 73 miljoner i fjol, vilket också är en rekordnotering. Det är närmare en fördubbling jämfört med 2021.

– Resultaten fortsätter att utvecklas i positiv riktning, säger rikspolischefen Anders Thornberg på en pressträff.

Dessutom ökade antalet fällande domar vad gäller grov ekonomisk brottslighet. Grova narkotikabrott och grova våldsbrott stod för de längsta utdömda fängelsetiderna.

Totalt ingår tolv myndigheter i det myndighetsgemensamma arbetet, däribland Polismyndigheten, Kronofogden, Åklagarmyndigheten, Försäkringskassan och Tullverket.

Man i 25-årsåldern skjuten i Husby

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.