Foto: Läsarbild
 Foto: Läsarbild

Polisbil sattes i brand i södra Stockholm

Publicerad

Poliserna lämnade bilen för ett uppdrag i Östberga söder om Stockholm.

När de kom tillbaka var den övertänd.

– Vittnen har sett en svart kombi med tre personer som befann sig på platsen när branden bröt ut, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

Händelsen inträffade strax efter klockan 19 på lördagskvällen. Räddningstjänsten är på plats och i full gång med släckningsarbetet, uppger Olsson.

Flera andra patruller har också kallats till området för att söka efter de misstänkta gärningsmännen.

Hur man har satt eld på polisbilen är inte klarlagt, det finns heller inget i nuläget som tyder på ett samband mellan uppdraget som poliserna var där för och brandattacken.

– Antagligen var det någon som bara tog tillfället i akt. Här har man bedömt att man kunde lämna fordonet, men det kunde man tydligen inte, säger Sven-Erik Olsson.

"Försvårar arbetet"

Polisen ser allvarligt på händelsen.

– Det försvårar arbetet och den här patrullen hade kunnat vara ute på ett nytt uppdrag och hjälpt till med annat, säger Sven-Erik Olsson.

Vittnen på plats berättar att personer hånat poliserna i samband med att bilen satts i brand.

– Det är många som samlats på platsen, både nyfikna och personal från räddningstjänst och polis, säger vittnet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag