Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisanställd gripen efter sexköpsrazzia i Stockholm

Se bilderna från polisrazzian på måndagen
Bild från måndagens razzia.Foto: Janne Åkesson / Swepix

En anställd vid Polismyndigheten har gripits och anhållits efter att en sexköpsrazzia gjorts mot en massagesalong i centrala Stockholm.

– Det här var ett tillslag som gjordes i dag, säger åklagare Eva Wintzell.

Enligt Aftonbladets uppgifter rör det sig om en polis i yttre tjänst.

Mitt på ljusan måndag slog polisen till mot en misstänkt bordell. Det rör sig om en massagesalong i centrala Stockholm.  

– Vi har gjort en husrannsakan i den här verksamheten, säger åklagare Eva Wintzell vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet. 

Källa: ”Man ser besökarna springa till sin bil”

Hon har nu inlett en förundersökning om grovt koppleri – och genom tillslaget kunde två personer gripas.

– Två personer har frihetsberövats i dag. Brottsrubriceringen gäller för båda personerna, säger hon. 

En av de två personerna som frihetsberövats under måndagen är anställd vid Polismyndigheten. Men Eva Wintzell vill inte kommentera om personen är utbildad polis. 

– Vi vill inte lämna några fler uppgifter i nuläget, säger hon.

Inte heller chefsåklagare Per Nichols från Särskilda åklagarkammaren vill ge någon sådan uppgift: 

– Ibland är det av utredningsskäl bra att ligga lågt med all information till dess man kan säga mer. Just precis nu är den formuleringen vald med omsorg, säger han till DN

En anonym källa säger till Expressen att massagesalongen sedan länge varit en täckmantel för en bordellverksamhet. 

– Man ser besökarna komma ut och springa till sin bil och tvärtom när de ska in. Så det är ingen tvekan om det. Det finns inte en kvinna som går in där mer än de som jobbar där. Annars är det är bara män.

GW: ”In i helvete ovanligt”

Enligt uppgifter till Aftonbladet rör den polisanställde om en polis som jobbar i yttre tjänst. Kriminologen Leif GW Persson säger till tidningen att kopplerifall med poliser inblandade är ovanligt och att han blev förvånad av det. 

– Ja, faktiskt. Det är ju ett så pass ansenligt risktagande. Det måste finnas dunkla psykologiska krafter i bakgrunden. Det är inte vanligt, ska du veta, säger han till tidningen. 

GW säger vidare att han anar att det ligger en gedigen utredning bakom razzian eftersom de anhållna är misstänkta på sannolika skäl. På frågan om hur många fall där poliser dömts för koppleri som han känner till, svarar han:

– Det är ytterst få. Jag började på sena 1960-talet. Och jag kan bara erinra mig tre, fyra ärenden på mer än 50 år. Det behöver inte vara någon fullständig bild, men jag får för mig att det är in i helvete ovanligt.

Paolo Roberto ertappades i tidigare razzia

I slutet av förra veckan hölls flera razzior gällande sexköp i Stockholm. 

I en av dem, där man slog till mot en Östermalmsadress i torsdags kväll, var en av de 11 män som frihetsberövades för sexköp tv-profilen Paolo Roberto. Razzian gick hos polisen under namnet ”Insats torsk”.

Roberto erkände brottet i en intervju i TV4. Sedan dess har han fått sparken från nästan samtliga medieuppdrag och företagssamarbeten. Enligt uppgifter har Roberto accepterat ett strafföreläggande på 50 dagsböter som straff för sexköpet. Det innebär totalt 25 000 kronor i böter.

Måndagens sexköpsrazzia mot massagesalongen har dock ingen koppling till ”Insats torsk”, meddelar åklagare Eva Wintzell. 

– Det här är ett helt eget ärende, säger hon. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.