Polis tog en man med tändvätska vid riksdagen i Stockholm. Foto: Anders Hovne

Polis tog en man med tändvätska vid riksdagen i Stockholm.

 Foto: Anders Hovne

Hade tändvätska på sig – togs av polisen

Publicerad

Polisen spärrade av ett område utanför riksdagshuset efter att en kvinna med tändvätska uppmärksammats.

Ordningsvakter uppmärksammade en kvinna på Riksgatan som hade tändvätska på sig.

– De var rädda att den här personen skulle tända på sig själv. Det ska inte ha framförts några krav eller liknande, säger polisens presstalesman Sven-Erik Olsson.

När polisen sedan kom till platsen fick de kontroll över kvinnan.

– Nu är det avblåst i alla fall, personen är under kontroll. Vi får se vad det blir för åtgärd mot personen, säger Sven-Erik Olsson.

Riksdagshuset är inte avspärrat, enligt riksdagens presstjänst.

– Det har varit en incident, men riksdagen håller öppet som vanligt under dagen, säger Johanna Blomqvist, pressekreterare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag