Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polis skadad efter jakt – två personer gripna

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

En flyende bil har kört in i en polisbil efter en kort biljakt i Enköping.

I krocken skadades en polisman och han fördes till sjukhus med ambulans.

Två personer, en kvinna och en man, är gripna och anhållna misstänkta för försök till mord.

Vid 00.46 natten mot fredag försökte polisen stanna en bil för kontroll på riksväg 55 i Enköping. Föraren vägrade dock att stanna och en biljakt tog vid.

Jakten tog dock slut vid Skolsta, då den flyende bilen plötsligt vände och körde rätt in i en polisbil varpå polisen avfyrade verksanseld mot fordonet. Ingen person träffades av skoten.

Efter att skotten avfyrats flydde två personer fordonet till fots. Ett stort sökpådrag drogs i gång och med hjälp av helikopter kunde polisen kort därefter gripa de två personerna, en man i 45-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern. Båda kända av polis sedan tidigare

”Efter ett inledande förhör beslutar åklagare att anhålla kvinnan och mannen som misstänks för försök till mord på polisman”, skriver polisen på sin hemsida.

”Mannen blir också misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott. Kvinnan misstänks också för ringa narkotikabrott och tillåtande av olovlig körning”.

En polisman skadades i samband med att den flyende bilen körde in i polisbilen. Han fördes till sjukhus med ambulans.

”Skadeläget är oklart, men stabilt”, skriver polisen.

Så många brott anmäldes i Sverige 2020:

Brottsstatistik 2020 från Brottsförebyggande rådet (Brå)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.