Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polis tacklas till marken under utryckning

Vid 23-tiden på fredagskvällen gick en stor grupp personer, mellan 20 och 30, till attack mot en polispatrull i Stockholmsförorten Rinkeby.
Foto: Läsarbild
Tre poliser skadades och fick söka upp vård efter angreppet.
Foto: Läsarbild
Foto: Läsarbild

Polisen var ute på ett rutinuppdrag i Rinkeby när 30-talet våldsmän gick till attack.

En av dem tacklades till marken under angreppet – som slutade med att tre poliser fick uppsöka vård och att tre av angriparna misstänks för bland annat våldsamt upplopp.

Vid 23-tiden på fredagskvällen gick en stor grupp personer, mellan 20 och 30, till attack mot en polispatrull i Stockholmsförorten Rinkeby.

Patrullen var där på ett rutinuppdrag, en personkontroll, när de angreps med slag, sparkar och flaskor som kastades mot dem.

– När den personkontrollen gjordes, så utlöstes bråket, sa Eva Nilsson vid Stockholmspolisen i samband med händelsen.

– Då kom det ut folk från ett ställe i närheten, en restaurang eller vad det nu var. Exakt hur många det rör sig om är svårt att säga, men de inblandade poliserna upplevde det som mellan 20 och 30 stycken. Alla var inte aktiva.

Filmen visar: Polisen tacklas till marken

Tre poliser skadades och fick söka upp vård efter angreppet. Tre personer anhölls misstänkta för våldsamt upplopp, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och främjande av flykt.

– Anhållandena har hävts för samtliga tre, säger Lars Byström, polisens presstalesperson.

En av de misstänkta släpptes i lördags eftermiddag medan de två andra släpptes i måndags kväll. Misstankarna mot dem kvarstår.

Ett filmklipp från platsen visar hur en av poliserna, mitt i tumultet, slungas mot marken. Filmklippet inleds med att en av poliserna rör sig in mot mitten av en stor folkmassa.

Undsätts av kollega

Nästa sekvens visar hur en man gör ett utfall mot en av poliserna. Samtidigt som polisen parerar mannens arm kommer en annan man springande bakom polisen och slår in i honom, varpå både polisen och den tacklande mannen faller till marken.

Polisen faller hårt ner i marken, men reser sig snabbt, samtidigt som en annan polis kommer till undsättning. Polisens presstalesperson Lars Byström säger att det "inte är osannolikt" att filmmaterial från händelsen ingår i polisens utredning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.