Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rånare gick till attack – sköts ihjäl av polis

Polisen avlossade sitt vapen sedan en misstänkt rånare gått till attack. Foto: Läsarbild.

Mannen som sköts av en polis i natt i Linköping har dött av sina skador. 

Polisen avlossade sitt vapen sedan en misstänkt rånare gått till attack. 

– En av poliserna hamnar i en nödvärnssituation och avlossar tjänstevapnet, säger Lars Byström, polisens presstalesperson. 

Det var vid 02-tiden i natt som en polis avlossade sitt tjänstevapen i Berga, Linköping. 

– Det var ett samband med ett ingripande i natt där vi skulle gripa gärningsmän misstänkta för rån. Där en av poliserna hamnar i en nödvärnssituation och avlossar tjänstevapnet, säger Lars Byström, polisens presstalesperson. 

Både polismannen och gärningsmannen fördes till sjukhus. Den misstänkta rånaren avled senare av sina skador. Mannen har ännu inte kunnat identifieras.

Polismannen omhändertas fortfarande på sjukhus.  

Rånet ska ha skett vid en badplats vid en å i Berga. 

– Några personer ska ha varit och badat vid en å, och där blev de då rånade. Det var de gärningsmännen vi skulle gripa. Och sen hände det här, säger Lars Byström. 

Området spärrades av

Vittnen som Expressen haft kontakt med berättar att flera polisbilar och ambulanser kom till platsen samt att ett större område spärrades av under natten.

Polisens agerande utreds nu av en särskild polisåklagare. Personrånen utreds av Linköpingspolisen, som också söker efter de andra gärningsmännen. 

– Det är också ett problem när vi inte har den avlidnes identitet. Har man den kanske man kan se genom kopplingar vilka det kan vara. 

Bara ett dygn tidigare, under natten mot fredagen sköt polisen ihjäl en man i 25-årsåldern i Norrköping. En polispatrull och en läkare skulle göra ett omhändertagande av mannen, när han ska ha gått till attack. Polisen som då avlossade sitt vapen utreds för tjänstefel. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.