Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polis avlossade skott när man höjde kniv

En beväpnad man höjde en kniv mot poliserna.

Då sköt de ett varningsskott.

Händelsen inträffade i Lycksele på Luciadagen, skriver Västerbottens-Kuriren.

Det var på söndagen som polisen i Västerbotten tvingades avlossa ett varningsskott. En hotfull man i 20-årsåldern hade höjt en kniv mot en polispatrull i samband med ett ingripande.

Anledningen var en anmälan om olaga frihetsberövande.

– När polisen gjorde ingripandet möttes man av mannen som gick med höjd kniv mot polismännen. I samband med det avlossades ett varningsskott, uppger Magnus Eklund, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Umeå, för VK

Efter skottet ska mannen ha släppt kniven och gett upp. Han är nu gripen och förd till polisstationen i Lycksele där förhör ska hållas med honom.

"Drastisk åtgärd"

Enligt VK har ingen person kommit till skada, men fastigheten där ingripandet gjordes är avspärrad och mannen är misstänkt för olaga frihetsberövande och olaga hot.

– Varningsskott är en drastisk åtgärd, och det är klart att man är glad över att det här slutade så pass bra, säger Magnus Eklund till VK.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.