Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polis skadad i storbråk – gärningsman elchockad

Ett stort bråk bröt ut i Västervik på lördagen.

När polis kom till platsen utsattes en av poliserna för våld och skadades i ansiktet.

Gärningspersonen ska ha skjutits med ett elchocksvapen – men lyckats fly, uppger polisen.

Händelsen inträffade vid Stadsparken i Västervik på lördagseftermiddagen. Polisen fick in larmet vid 14.59. Via sin hemsida skriver de:

”Polis larmas till Stadsparken i Västervik efter att förbipasserande sett ett antal personer bråka med varandra i anslutning till scenen.”

När polisen kom till platsen ingrep de. Då utsattes en av poliserna för våld, skriver polisen själva. Gärningsmannen ska då ha beskjutits med ett så kallat ECV, ett elchocksvapen.

”Polisen blev misshandlad”

”Polismannen skadades i ansiktet men bedöms i nuläget inte vara i behov av ambulanssjukvård. Gärningsmannen lyckades fly och efterspanas nu”, skriver polisen via sin hemsida.

 – Polisen blev misshandlad och det ser vi allvarligt på, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen.

Mer information har Lundqvist inte att dela med sig av. Han säger att de är ”mitt uppe i ärendet”.

Tre centimeter brett sår

Vid 18-tiden utvecklar polisen:

– Det inträffade vid 15.15. En polispatrull var i stadsparken med anledning av ett bråk. En person skulle omhändertas på grund av berusning. I samband med det blev en polisman knuffad och ramlade in i ett staket. Han skadade sig i ansiktet, fick en sårskada på ena kinden, ett tre centimeter brett sår, och skrubbsår, säger PO Jansson vid polisen.

En anmälan har upprättats om våld mot tjänsteman.

– Gärningsmannen är inte gripen, säger Jansson vid 18-tiden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.