Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polis sexofredade 20 år yngre kollega på julfest

Senaste nyheterna med Expressen TV.
En polisman döms efter polismyndighetens egen julfest på Avenyn.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL

Mitt under polisens julfest på Avenyn så kände den unga polisassistenten att någon fattade ett hårt grepp om hennes ena skinka.

Bakom beröringen låg en 20 år äldre polisman som kvinnan inte kände.

Nu döms mannen för sexuellt ofredande. 

Lokalpolisområde City hade julfest på Elite Park Avenue Hotel i Göteborg i slutet av november förra året. Efteråt gick många vidare till en annan krog i närområdet.

Där stod en ung kvinnlig polis och samtalade med några kolleger när någon plötsligt tog ett fast grepp om hennes ena skinka. Ett grepp som gjorde ont.

– Han verkligen grabbade tag eller vad man skall säga, har polisassistenten berättat i förhör.

När hon vände sig om så såg hon en hånleende man som hon inte kände. Hon konfronterade honom omedelbart och frågade om han inte hade genomfört polisens jämställdhetsprojekt Make Equal.

– Då fortsätter han att hånle hela tiden och säger att ”nej, jag har blivit underkänd på Make Equal”, berättar kvinnan vidare.

Händelsen inträffade när lokalpolisområde City hade sin julfest.
Foto: HENRIK JANSSON

Förklaringen: Inget sexuellt

Enligt domen så vidgår polismannen att han nypt den för honom okända kollegan i rumpan ”hastigt i förbifarten” och menar att det inte funnits något sexuellt i handlingen. Han uppger också att han var ”ganska berusad” och att han efteråt försökt skämta bort det hela.

Nu dömer Göteborgs tingsrätt mannen för sexuellt ofredande till dagsböter, totalt 18 000 kronor. Han ska också betala skadestånd till den utsatta kollegan. Av domen framgår att polismannen inte kommer att bli av med jobbet, däremot har han flyttats till en annan enhet inom myndigheten.

Polismannens advokat Ulrik Smedberg kan inte än ge besked om en eventuell överklagan.

– Men jag är inte nöjd med domen, meddelar han.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.