Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polis på plats vid förlossningen inför kungabebisen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Suvad Mrkonjic

I väntan på den kungliga bebisen samlades flera poliser utanför Karolinska på söndagen.

Poliserna planerade för avspärrningar som måste göras – om det blir så att Victoria föder där.

Ingen vet var Victoria ska föda, men nog pekar allt mer på att det blir på Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

I fredags spärrade sjukhuset av en stor del av parkeringsplatserna utanför ortopeden som ligger nära förlossningen.

Och på söndagen var det dags för nya förberedelser – vid 12-tiden anlände flera poliser till sjukhuset för att se över vilka avspärrningar som måste göras.

– Men vi vet ju fortfarande inte om det blir på det här sjukhuset, sa en polis till Expressens utsände fotograf, Suvad Mrkonjic.

Två polisbilar var utsända och sammanlagt fem, sex poliser. De planerade och undersökte hur ambulanser och privatfordon fortfarande ska kunna ta sig fram när det stora pressuppbådet samlas.

På senaste bilden på Victoria ser det inte ut att vara många dagar kvar till nedkomst. Och drottning Silvia sa det själv på Slottet häromdagen till musikern Robert Wells som var där för att ta emot en medalj:

– Det är väldigt nära. Det handlar bara om dagar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.