Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polis och demonstranter drabbar samman i Paris

En demonstrant från vänstergruppen Black Blocks kastar ett föremål mot kravallpolisen i Paris på första maj. Foto: IAN LANGSDON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Fransk polis sköt tårgas för att trycka tillbaka maskerade demonstranter i centrala Paris på onsdagen.

Tusentals protesterade mot president Macrons politik, rapporterar Reuters.

Fackföreningar och anhängare till de gula västarna gick ut på gatorna efter att Macron lagt fram förslag till politiska förändringar i landet, bland annat stora skattesänkningar.

Ett vittne som Reuters talat med uppger att polisen använt tårgas för att skingra en grupp maskerade demonstranter syntes längs fram i fackets traditionella första maj-tåg.

Vissa demonstranter, iförda huvor eller gula västar, ska ha svarat med att kasta föremål mot polisen. 

Varning för vänsterextremister i första maj-tågen

På tisdagen varnade fransk polis för sammanstötningar med vänsterextrema grupper, med namnet Black Blocks. Myndigheterna förväntade sig att cirka 2 000 anhängare till Black Blocks från Frankrike och övriga Europa skulle dyka upp vid sidan av de traditionella första maj-sammankomsterna. På onsdagsmorgonen hade polisen arresterat 88 personer, rapporterar Reuters.

Gula västarnas protester började i november som ett svar på aviserade höjningar på drivmedelsskatter och har utvecklats till en stundtals våldsam revolt mot en regering som man anser saknar kontakt med folket.