Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polis möttes av stenar – sköt varningsskott

Polis avlossade varningsskott vid ett ingripande vid Rinkeby centrum under torsdagskvällen.

Patrullen på plats möttes av stenkastning.

– Det lugnade ner sig och polisen har kunnat lämna platsen med den person som man gripit, säger Albin Näverberg, informatör vid polisens ledningscentral.

I samband med ett ingripande vid Rinkeby centrum utsattes patrull på plats för stenkastning – vid 18-tiden i kväll.

Albin Näverberg, informatör vid polisens ledningscentral, berättar att tumult utbröt på platsen när polis skulle plocka med sig den misstänkte.

– Det började kastas sten och flaskor mot polismännen som då sköt varningsskott. Det var tumult ett tag men det lugnade ner sig och polisen har kunnat lämna platsen med den person som man gripit. Det var lugnt när de åkte därifrån, säger han.

Ingen skadades

Vad personen som greps vid centrumet är misstänkt för kan inte polisen berätta, men förmodligen rör det sig om ett mindre ärende, menar Näverberg.

– Normalt sätt när man jobbar med småärenden som fotpatrull har det ofta att göra med att någon ska omhändertas, det kan vara ringa narkotikabrott eller ordningsstörning. Som jag förstår det ska det inte vara någon allvarlig historia.

Varken polis eller någon annan har skadats.

Men ändå sköt polisen varningsskott?

– Befinner man sig i en nödvärnssituation där man inte kan ta skydd, och det börjar regna sten, då kan man inte skjuta verkanseld i första hand. Då skjuter man varningsskott när man inte kan ingripa mot folk som står på ett sådant avstånd att folk kan kasta saker mot en, säger Albin Näverberg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.