Polis misstänker mord – efter fynd i kroppen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Tisdagen 4 april hittades en avliden man i 60-årsåldern från Älvsbyns kommun.

Nu visar den inledande rättsmedicinska obduktionen att polisen misstänker att mannen har blivit mördad. Fynden pekar åt det hållet.

– Jag kan inte gå in närmare på fynden, men att det kan ha orsakats av någon annan. Det är där vi är, säger kommissarie Aron Backman.

En man i 60-årsåldern hittades död i sin bostad i Älvsbyn i Norrbotten för en vecka sedan. Någon i hans närhet slog larm till polisen.

– Polisen fick in att man inte fick kontakt med personen. Vi var dit och tittade och då hittades han, säger kommissarie Aron Backman.

Till en början fanns det inga brottsmisstankar, men när en inledande rättsmedicinsk obduktion gjordes under tisdagen gjordes sådana fynd att det kan misstänkas att mannen bragts om livet. En förundersökning om mord har därför inletts, skriver polisen på sin hemsida.

Tystlåtna om fynden

Polisen vill inte berätta vilka fynd som gjorts och varför de väckt misstankar om mord.

En uppföljande obduktion väntar.

– Den kommer att påbörjas i morgon. När man gjorde upptäckten avbröt man för att återuppta den, säger Aron Backman.

Har ni någon eller några misstänkta?

– Ingen är misstänkt. Vi har precis startat förundersökningen.

Hög prioritet

Polisen i Norrbotten har hög prioritet på att lösa det misstänkta mordet och ett utredningsarbete innebär att resurser kommer att hämtas in. Enheten för grova brott i Luleå driver ärendet och väntar assistans från polisen i Piteå.

– Vi kommer givetvis att jobba för att se över den sista tiden han var i livet. Höra med bekanta och anhöriga för att kunna spåra in i det sista, säger Aron Backman.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.