Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polis i våldsam krock under utryckning

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Janne Åkesson/Swepix

En polisbil krockade i natt våldsamt med en annan bil under utryckning i Solna utanför Stockholm.

Två personer - en polisman och en kvinna i den andra bilen - skadades och fördes till sjukhus.

– De är mörbultade, har fått nackskador och hjärnskakning, säger Fredrik Lindh, biträdande stationsbefäl, till Expressen.se.

Det var vid tjugo minuter i tre i natt som olyckan skedde. En polisbil under utryckning kolliderade våldsamt med en annan bil på E18 vid Ritorp i Solna. Exakt vad som hänt är ännu oklart, men enligt polisen finns flertalet vittnen.

Olyckan skedde i samband med att personbilen gjorde en u-sväng. Polisbilen, som var under utryckning, körde då in i sidan på personbilen.

– Bilarna fick ganska omfattande skador, säger Fredrik Lindh.

Två personer, en polisman och en kvinna i den andra bilen, skadades och fördes till sjukhus med ambulans.

– De är mörbultade, har fått nackskador och hjärnskakning, säger Fredrik Lindh, biträdande stationsbefäl, till Expressen.se.

Hund oskadd

En hund som fanns i polisbilen klarade sig undan utan fysiska skador.

Räddningstjänsten klippte upp bilarnas tak för att ta ut de skadade. Detta kan dock ha varit en försiktighetsåtgärd som utfördes för att inte röra de skadade så mycket innan de fick vård.

Händelsen kommer att utredas.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.