Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polis i Örebro sköt mot hotfull man

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

En man i 20-årsåldern hotade en polispatrull med ett vasst föremål i samband med ett ingripande. 

Polisen pepparsprejade först mannen – som inte reagerade.

– Då fick man ta till nästa verktyg i verktygslådan, beskjutning i det här fallet, säger Lars Hedelin presstalesperson vid polisen.

Polis tillkallades till en adress i Örebro efter ett misstänkt lägenhetsbråk. När polisen kommer till platsen möts de utomhus av en beväpnad hotfull man i 20-årsåldern. 

– Han hade ett vasst föremål, säger Lars Hedelin presstalesperson vid polisen.

Polis på plats beordrade mannen att lägga sig ner, eftersom han inte gjorde det så använde polisen pepparsprej mot mannen. Men det gav inte önskvärd effekt.

– Han reagerade inte på det, vissa människor gör ju inte det. Sen om han blev träffad eller inte är svårt att säga för det brukar bita på de flesta. Jag skulle tro att man spolade på så länge man hade något kvar i den där flaskan, säger Hedelin.

– Men eftersom det inte funkade fick man ta till nästa verktyg i verktygslådan, beskjutning i det här fallet, säger Hedelin.

Besköts men skadades inte

Mannen besköts med så kallad verkanseld, då polisen inte hade tid för några varningsskott. Verkanseld innebär att man siktar mot personen.

– Man brukar ju säga att man ska sikta på benen, men det är inte alltid det går.

– Men han blev inte träffad, och det var ju tur det, för det var ändå en sån situation att han kunde gripas, säger Hedelin.

20-åringen misstänks nu för olaga hot alternativt våld mot tjänsteman.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.