Polis går igenom pendeltåg efter hot

Publicerad

Ett pendeltåg stod under tisdagskvällen stilla vid Årstaberg eftersom någon ska ha uttalat ett hot ombord på tåget.

Ett stort polispådrag med piketpolis skickades till platsen och polisen gick igenom och tömde tåget vagn för vagn.

Strax efter klockan 21 kunde polisen meddela att man inte hittat vare sig personen som uttalat hotet eller något farligt föremål ombord.

Det var vid klockan 20.15 som polisen fått in larmet om att någon uttalat ett hot på ett pendeltåg vid Årstaberg.

Enligt uppgifter ska personen ha hotat att spränga tåget. Ett stort polispådrag med piketpolis skickades till platsen.

– Vi håller på att undersöka vad det hela är. Tåget står still vid Årstaberg och vi har polis på plats som går igenom tåget vagn för vagn, säger Albin Näverberg vis Stockholmspolisen.

Polisen gick igenom tåget vagn för vagn

Enligt SL:s pressjour ska det röra sig om en person som bombhotade tåget vid Älvsjö.

– Det ä ett pendeltåg som kommer från Västerhanninge som skulle till Stockholm. Det blev bombhotat av en person i Älvsjö och en kvinna observerade detta och slog larm. Det hände vid klockan 20.26, säger Thomas Silvander vid SL:s pressjour.

Trafiken ställdes in mellan Älvsjö och Stockholm södra i båda riktningarna under en knapp timme till följd av händelsen.

Vid strax efter klockan 21 meddelar polisen att man gått igenom tåget och tömt det vagn för vagn och inte hittat något farligt föremål eller personen som kan ha uttalat hotet. Passagerare evakuerades från tåget och enligt polisen kommer de att få resa med ersättningsbuss.

"Sagt hotfulla saker"

– Enligt insatsledaren på platsen ska det röra sig om en passagerare på tåget som ska ha sagt hotfulla saker som fått en att uppfatta det som att han har ett farligt föremål, säger Albin Näverberg, och fortsätter:

– Vi har inte hittat något farligt föremål på platsen.

Vid klockan 20.51 sattes tågtrafiken på sträckan åter i bruk.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag