Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polis blev fasthållen av ungdomsgäng

En polisman blev fasthållen av ett gäng ungdomar som sedan kastade glödande cigaretter mot honom, skriver Folkbladet på nätet. Foto: Maja Suslin/Tt / TT NYHETSBYRÅN

En polisman blev fasthållen av ett gäng ungdomar som sedan kastade glödande cigaretter mot honom, skriver Folkbladet på nätet.

Men ingen som var inblandad riskerar något straff, skriver tidningen:

– Det är ett ärende vi har, det är ingen bra händelse, men rent juridiskt är det inte så allvarligt utan rubriceras som förgripelse mot tjänsteman, säger en person inom polisen.

Händelsen inträffade i Navestad, en stadsdel i Norrköping, för drygt två veckor sedan. De första uppgifterna talade om att en polis ska ha blivit lurad till en lägenhet, där han blivit bunden av några ungdomar och även fått glödande cigaretter kastade på sig.

Men det var inte hela sanningen, enligt polisen i Norrköping.

Det var i samband med ett ungdomsbråk och en beslagtagen moped som polis beordrades till Navestad. Den aktuella polismannen ska där ha tagit kontakt med en kille han känt igen sedan tidigare.

Polisen: "Inte så lätt att utreda vem som gjort vad"

Ett antal ungdomar – som misstänkte att kamraten var på väg att gripas – gick då till attack mot polismannen, enligt tidningen. I samband med detta ska de gemensamt ha övermannat honom, låst fast hans armar och även kastat brinnande cigaretter åt hans håll.

Då polisen anser att det inte rört sig om ett frihetsberövande av polismannen, så undgår ungdomarna straff för händelsen.

– Det är inte så lätt att utreda vem som gjort vad och förgripelse mot tjänsteman har inte så jättehögt straffvärde. De här personerna har nog och begår nog grövre brott än så som vi hoppas kunna lagföra dem för, säger personen inom polisen till Folkbladet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!