Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polis avlossade tjänstevapen – man i 25-årsåldern död

Vid 01-tiden natten mot fredag åkte två poliser och en läkare till en lägenhet i Norrköping för ett omhändertagande av en man. Väl på plats gick mannen till attack och en polis avlossade sitt tjänstevapen. Mannen dog som följd.

Det var när en polispatrull och en läkare skulle göra ett ingripande i en lägenhet som personen i lägenheten, en man i 25-årsåldern, gick till attack.

– Det uppstod en nödvärnssituation och polisen fick använda sitt tjänstevapen, säger vakthavande polisbefäl Mikael Ehne.

Personer på plats hörde en kraftig skottlik smäll vid tiden för ingripandet. Vittnen som Expressen talat med berättar att sju polisbilar och två ambulanser stod utanför bostadshuset vid 01-tiden. 

Mannen skulle undersökas

Mikael Ehne uppger vid 04-tiden att polisens tekniker och rättsläkare är på plats. 

– Vi har många så kallade handräckningsärenden per dygn där en person som inte mår bra ska föras till sjukhus för läkarundersökning. Det som hände i natt var i samband med en sådan handräckning. Det är en oerhört tragisk händelse, säger Mikael Ehne.

Mannen skulle enligt Mikael Ehne undersökas av läkaren i sitt hem.

– Vi har vidtagit en rad åtgärder som vi alltid gör efter att polis har använt sitt vapen. Till exempel har vapnet omhändertagits för kontroll och vi utreder att ingenting har gått fel till.

Polisen utreder brott

Två förundersökningar har inletts.

Polisen som avlossade sitt vapen utreds för tjänstefel och den skjutne mannens agerande kommer att utredas som försök till mord.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.