En polis i Örebro åtalas - för att han stal ett flak med ägg. Foto: Marie Larsson
En polis i Örebro åtalas - för att han stal ett flak med ägg. Foto: Marie Larsson

Polis åtalas - stal ägg från gård

Publicerad
Uppdaterad
En polisman i Örebro län åtalas för stöld vid en gårdsförsäljning.
Bytet?
Ett flak med ägg och 130 kronor ur kassan.
Tidigare har mannen stulit en flaska whisky från Systembolaget.
Den misstänkta stölden inträffade på en gårdsförsäljning med självbetjäning i Frösvi, Lekebergs kommun, den 26 januari i år. Polismannen ska ha tagit ett flak med ägg värt cirka 40 kronor samt minst 130 kronor ur kassan.
Polismannen förnekar brott.
Målsäganden ska ha ringt polismannen och konfronterat honom för stölden – vilket denne nekar till. Men samtalsutdrag från teleoperatören styrker påståendet.
Det är inte första gången som polismannen hamnar i klammeri med rättvisan.

Stal whisky

För något år sedan stal han en flaska whisky av märket Famous Grouse från Systembolaget värd 149 kronor. Han fick då ett strafföreläggande på 15 700 kronor, rapporterar Nerikes Allehanda.
Om polismannen döms riskerar han att förlora sitt jobb.
– Det är naturligtvis olyckligt när en polisanställd blir misstänkt för stöld. Allmänheten förväntar sig att en polis följer lagen. I övrigt vill jag inte uttala mig innan domstolen kommit med sitt avgörande, säger länspolismästare Ebba Sverne Arvill i Örebro till Nerikes Allehanda.
Expressen.se har sökt både polismannen och länspolismästaren för en kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


centerpartiet

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag