Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pokerjokern vann 4,3 miljoner

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

LAS VEGAS. Han dök upp från ingenstans.

Mattias Andersson från Hässleholmen i Borås.

I natt satt han och spelade poker på finalbordet i VM i Las Vegas i en T-shirt där det stod Sverige över hela bröstet. 

Mattias slutade på åttonde plats och fick för det 575 000 dollar -4 370 000 kronor.

Inte knekt. Mattias Andersson från Borås har visat ruter i poker-VM, men i finalen fick han spader när han åkte ur.
Foto: THOMAS

- Jag är naturligtvis jättenöjd. Jag kan knappt tänka på hur mycket pengar jag har vunnit, säger Mattias med ett leende. Mattias Andersson blev en stor publikfavorit under finalen. Han har tidigare under turneringen visat prov på stora känslor när han vunnit en pott. Mattias var utan tvekan favoriten hos de amerikanska tv-bolagen.

Visar alltid känslor

 - Jag visar alltid mina känslor. Men om jag slagit ut en kille går jag alltid fram och tröstar efteråt. Mattias hade till slut en enorm otur. Ungefär som att förlora en bordtennismatch på sju kantbollar i rad. De nio i finalen var garanterade en vinst av minst 470 000 dollar (3 572 000 kronor). Spelat på Internet Mattias är ingen traditionell gambler. Mattias är en helt vanlig 24 årig kille som råkar vara intresserad av kortspel. Av själva gamblingen har han inget intresse alls av. - Jag vet inte ens hur man spelar om pengar på andra spel, som blackjack och roulette. Men jag gillar poker. Jag har spelat på Internet i över ett år. Men mest har jag spelat för låtsaspengar som man kan göra där, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.