Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pojkvännen: Hon körde mig till mordplatsen

Enligt polisprofessor Leif GW Persson har 18-åringen uppgett att 42-åringen var den som körde honom till sommarstugan där mordet begicks.Foto: Sven Lindwall
Den 42-åriga kvinnan, som även är misstänkt för mordet på sin tidigare make, nekar till alla anklagelser.Foto: Olle Sporrong / EXPRESSEN EXPRESSEN
<p>Det var i somras som den 42-åriga kvinnans pappa hittades mördad och hennes mamma svårt skadad i en sommarstuga i Arboga.<br></p>Foto: Alex Ljungdahl/Expressen
Enligt Leif GW Persson kan 18-åringen bindas till sommarstugan med olika spår. 18-åringen ska ha pekat ut Eskilstunaån som den plats där han dumpat mordvapnet.Foto: Simon Hastegård

Efter erkännandet av sommarstugemordet i Arboga: Nu pekar 18-åringen ut den 42-åriga Arbogakvinnan som den som skjutsade honom till mordplatsen.

Och berättat var han dumpat mordvapnet.

Detta enligt Leif GW Persson i SVT:s "Veckans brott".

– Det hade inte funnits något skäl att göra det om inte hon finns med i det här, säger kriminalprofessorn i tisdagens avsnitt.

Det var i somras som Arbogakvinnans pappa mördades och mamman skadades svårt. Misstankarna riktades snart mot den 42-åriga kvinnan och hennes 18-åriga pojkvän, som nu båda sitter häktade misstänkta för mord och mordförsök.

I förra veckan blev det känt att pojkvännen erkänner att han mördade pappan och försökte mörda mamman.

– Hans uppgifter stämmer överens med vad som framkommit i övrigt i utredningen, sa åklagare Jessica Wenna – som inte ville kommentera erkännandet närmare än så.

Men nu, i SVT:s "Veckans brott", kommer nya detaljer.

Enligt polisprofessor Leif GW Persson har 18-åringen uppgett att 42-åringen var den som körde honom till sommarstugan där mordet begicks.

Inget vapen hittat

– Hon har då bett om hjälp med det här och då har han ställt upp och gjort det, säger professor Leif GW Persson i programmet.

Han fortsätter:

– Men hon tvärnekar och hon säger: Om han har gjort det här så har han gjort det själv. Och det är väl möjligt att hon någon gång har uttryckt sig olämpligt om sina föräldrar, men hon hade verkligen ingen tanke att han skulle uppfatta det på det här viset.

Enligt Leif GW Persson kan 18-åringen bindas till sommarstugan med olika spår. 18-åringen ska ha pekat ut Eskilstunaån som den plats där han dumpat mordvapnet.Foto: Simon Hastegård

Enligt professorn kan 18-åringen även bindas till sommarstugan med olika spår. Han ska även ha pekat ut Eskilstunaån som den plats där han dumpat mordvapnet. I nuläget har man inte hittat detta vapen, men det handlar med största sannolikhet om en kniv, enligt Leif GW Persson.

GW: Båda döms

Den 42-åriga kvinnan, som även är misstänkt för mordet på sin tidigare make, nekar till alla anklagelser som riktas mot henne. Men Leif GW Persson tror att det kommer att bli en fällande dom mot både henne och 18-åringen.

– Hans erkännande är ju ganska tungt, speciellt om det kan bekräftas i väsentliga delar med hjälp av annan bevisning. Och då hamnar det i det läget att det här inte hade gått att göra, det hade inte funnits något skäl att göra det om inte hon finns med i det här.

– Varför i hela fridens namn, om vi tar bort henne, skulle han ge sig på dem? Han skulle inte ens ha hittat dit eller kunnat ta sig dit rent praktiskt, säger Leif GW Persson.

Nya detaljer om drunknade maken

I programmet framkommer också nya uppgifter kring det misstänkta mordet på den 42-åriga kvinnans make som hittades drunknad sommaren 2015 på sommarstället utanför Arboga.

Fallet avskrevs som en olyckshändelse, men efter att försäkringsbolaget IF inledde en utredning kring drunkningen, då kvinnan tecknat en livförsäkring som skulle tillfalla henne efter makens död, har fallet tagits upp på nytt.

I höstas öppnades mannens grav för att kroppen skulle kunna obduceras än en gång och i tisdagens "Veckans brott" framför polisen en ny teori kring händelsen.

Utredaren Per Zetterlund säger i programmet att brottsplatsen förmodligen är den samma som fyndplatsen och att mannen troligen drunknade där kroppen hittades, enligt TT.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.