Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Pojkens” kidnappningslögn avslöjad – av DNA-testet

Timmothy Pitzen sågs senast på vattenparken den 12 mars. Foto: Aurora Police Department via Center for Missing and Exploited Children
Efter försvinnandet har familjen fortsatt leta efter pojken.

Försvunne Timmothy Pitzen tycktes plötsligt ha dykt upp – efter åtta år.

Men det hela visade sig vara en bluff.

DNA-tester visar att ”14-åringen” som hävdade att han är den försvunne pojken i själva verket är Brian Michael Rini, 23, skriver CNN.

Det åtta år gamla mysteriet med försvunne Timmothy Pitzen såg ut att ha kommit närmare en lösning på onsdagen när en 14-åring rapporterades ha dykt upp med blåslaget ansikte i närheten av Newport i Kentucky, USA, och hävdat att han är den försvunne pojken.

Enligt ”14-åringen” skulle han ha lyckats rymma från sina kidnappare efter åtta år. Han bad sedan om hjälp av främlingar på gatan, som i sin tur larmade polis.

Men det tog inte lång tid innan lögnen avslöjades.

Avslöjad av DNA-test

Ett DNA-test som genomförts av FBI visade på torsdagen att ”14-åringen” i själva verket är Brian Michael Rini, 23. Beskedet kommer som en besvikelse för Timmothi Pitzens familj:

– Jag fick just ett meddelande från en familjemedlem att det inte är han. Jag är nedslagen! säger Pitzens släkting Michael Jacobs till CNN.

Timmothy Pitzen försvann efter att han var på en resa med sin mamma Amy Fry-Pitzen, 43, i mars 2011 – efter att hon hämtat honom från skolan och hävdat att de skulle ta hand om ett familjeproblem. Under resans sista dag, den 14 mars, hittades hon död på hotellrummet. Polisens utredning kom fram till att hon tagit sitt liv, men sexårige Timmothy var spårlöst försvunnen.

När Amy Fry-Pitzen hittades fanns också en lapp om att pojken var med människor som älskade honom – och att han aldrig skulle hittas. Nu har åtta år gått och för hans pappa och släktingar fortsätter sökandet.