Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pojke svårt skadad i smitolycka – bil hittad

En pojke i mellersta tonåren hittades svårt skadad i ett dike i Söderhamnstrakten sent på tisdagskvällen.

Polisen tror att han är offer för en smitningsolycka och en bil som kan ha varit inblandad har hittats.

Det var vid 23-tiden som polisen fick larm sedan pojken hittats medvetslös i ett dike längs Kustvägen, nära i Sandarne i Söderhamns kommun.

– Pojken skulle ha åkt bussen mellan Sandarne och Ljusne. När han inte kom fram och inte svarade på mobilen åkte oroliga anhöriga ut och letade. Det var de som hittade honom, säger polisens presstalesperson Mikael Hedström till TT.

Enligt polisen är det oklart hur länge pojken har legat på platsen innan han hittades. Han fördes med allvarliga skallskador till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Vid olycksplatsen hittades glas- och plastdelar som man tror kommer från en fordonslykta. En misstänkt bil med skador har också hittats.

– Den hittades inte alltför långt från olycksplatsen. Nu jämför teknikerna delarna som hittades med skadorna på bilen. Viktigt för oss är att den är anmäld stulen innan olyckan inträffade. Nu söker vi bilder på bilen, om den tankats någonstans och så vidare, säger Mikael Hedström.

Ingen misstänkt har gripits. Polisen är angelägna om tips från allmänheten.

– Det har kommit in några vittnesuppgifter men vi är tacksamma för fler. Är det någon som sett eller hört något i samband med händelsen så hör av er, vädjar Mikael Hedström.

En anmälan är upprättad om grovt vållande till kroppsskada, smitning från trafikolycksplats och vårdslöshet i trafik.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.