Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pojke misstänks ha våldtagits av flera män

Här vid kyrkogården uppger pojken att han våldtogs av flera män.Foto: Carl Carlert

En tonårig pojke på väg hem från en fest uppger att han överfölls och våldtogs natten mot lördagen av fem till sex män i Växjö.

Pojken var på väg hem från en fest och passerade Tegnérkykogården när han strax före kvart i två på natten mot lördagen ska ha överfallits av fem till sex män.

– Målsäganden var på väg hem från en fest när han gick på en gångbana som omgärdar kyrkogården. Då kom det fem-sex män och våldförde sig på honom, säger Carl Gustaf Rask, inre befäl vid polisen i Växjö.

Pappan slog larm

Vet ni vad som hände?

– De detaljerna har man inte gått ut med under dagen och det tänker inte jag göra heller. Pojken har lämnat sin berättelse om det här när han tog sig hem. Det var först när han om hem och pappan fick höra om det som polisen kopplades in. Pojken blev naturligtvis förhörd och läkarundersökt.

Platsen har under dagen undersökts av tekniker.

Finns det några tekniska bevis säkrade?

– Några spår, om sådana har hittats, får teknikerna återkomma med i morgon. Jag har inte den informationen nu.

Har någon gripits?

– Nej, ingen är misstänkt eller frihetsberövad, säger Carl Gustaf Rask, inre befäl vid polisen i Växjö.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.