En pojke har tagits till sjukhus efter att ha knivstuckits på en skola i Bergen i Norge. Foto: NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN/Hommedal, MaritEn pojke har tagits till sjukhus efter att ha knivstuckits på en skola i Bergen i Norge. Foto: NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN/Hommedal, Marit
En pojke har tagits till sjukhus efter att ha knivstuckits på en skola i Bergen i Norge. Foto: NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN/Hommedal, Marit
Polisen kunde omhänderta en jämngammal pojke på skolan som ska ha utfört dådet. "Vi fick snabbt kontroll över situationen", säger Bjarte Rebnord till Bergensavisen. Foto: NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN/Hommedal, MaritPolisen kunde omhänderta en jämngammal pojke på skolan som ska ha utfört dådet. "Vi fick snabbt kontroll över situationen", säger Bjarte Rebnord till Bergensavisen. Foto: NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN/Hommedal, Marit
Polisen kunde omhänderta en jämngammal pojke på skolan som ska ha utfört dådet. "Vi fick snabbt kontroll över situationen", säger Bjarte Rebnord till Bergensavisen. Foto: NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN/Hommedal, Marit
Polisen i området fick larmet strax efter klockan två på torsdagen.Polisen i området fick larmet strax efter klockan två på torsdagen.

Polisen i området fick larmet strax efter klockan två på torsdagen.

Pojke knivstucken på skola i Bergen

Publicerad

En norsk pojke har tagits till sjukhus efter att ha knivstuckits på en skola i Bergen, skriver VG.

Polisen har omhändertagit en pojke på samma skola.

Den skadade pojken är förd till sjukhus.

En person är tagen till sjukhus efter att ha blivit knivstucken på en skola, skriver norska VG.

Den skadade personen ska vara 15-årig pojke, skriver Bergensavisen. Det är ännu oklart hur skadad pojken är.

Beväpnade sig

Polisen i området fick larmet strax efter klockan två i dag. De kom till skolan fyra minuter efter att de fick larmet.

– Vi beväpnade oss och ryckte ut med stora styrkor, säger polisen i Västs operationsledare, Bjarte Rebnord till Bergensavisen.

Jämngammal omhändertagen

Polisen kunde omhänderta en jämngammal pojke på skolan som ska ha utfört dådet.

– Vi fick snabbt kontroll över situationen, säger Bjarte Rebnord till Bergensavisen.

Pojken ska ha suttit på ett av skolans kontor när polisen kom till platsen.

Finns vittnen

Knivstickningen ska ha skett efter att de två eleverna börjat bråka. Vad som orsakade bråket och vem som började finns det inga uppgifter om. Det ska ha skett i en av skolans korridorer, skriver Bergenavisen Enligt polisen ska det finnas vittnen till händelsen.

Oklara omständigheter

Polisen kommer nu att undersöka vad som orsakade bråket hur de både 15-åringarna kände varandra. De har beslagtagit kniven och kommer att undersöka var den kommer ifrån.

Skolan ligger i Loddefjord, Bergen, och skolans rektor berättar för Bergens Tidene att de har situationen under kontroll. Eleverna ska ha blivit hemskickade, berättar en förälder till en elev på skolan för Bergenavisen.

 

 

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag