Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pojke jagad av clown beväpnad med kniv

En 8-årig pojke uppges ha blivit jagad av en person utklädd till clown i Kumla.

Clownen ska ha varit beväpnad med kniv.

– Vi är på plats med två patruller som spanar efter clownsignalementet, säger Stefan Dangart vid polisregion Bergslagen.

Larmet inkom till polisen vid 08.22 på morgonen. En 8-årig pojke ska då ha jagats av en person utklädd till clown, vilket Aftonbladet först rapporterat.

– Enligt pojken ska clownen ha hållit i något vasst föremål, eventuellt en liten kniv, cirka tolv centimeter, säger Stefan Dangart vid polisens ledningscentral.

Pojken var på väg till sin skola i Kumla i Örebros län och blev så rädd att han gömde sig i en buske. En bil ska då ha kört förbi och sett clownen. Föraren tutade, varpå pojken kunde springa till skolan för att larma lärare. 

Enligt polisens initiala uppgifter bar clownen rött och vitt smink och uppges vara i 20-årsåldern. I nuläget är två patruller ute och letar efter clownen.

– Men de kan ha en tendens att demaskera sig efter att de skrämt någon, säger Stefan Dangart.

Syftet är att skrämmas

Enligt Stefan Dangart är det den första clownincidenten i Örebros län på lång tid. 

– Det har funnits någon i Dalarna, utanför Falun, men det är ingen ny epidemi skulle jag säga, säger han.

När polisen fått in rapporter om clowner tidigare har syftet bakom dåden varit att skrämmas. Gärningen kan i flera fall vara brottslig och polisen uppmanar till att inte ta efter exemplet.

– Man skrämmer människor och det kan ju vara brottsligt. Blir man konfronterad av polisen om man viftar med kniv mot polispatruller vet man inte vad man ska hända. Det är absolut inget trevligt i gatubilden, säger Stefan Dangart.

Innan polispatrullerna på plats formulerat en rapport från händelsen finns ingen brottsrubricering i ärendet. Men enligt polisen skulle en senare rubricering kunna bli olaga hot.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!