Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pojke höggs ihjäl av sin mamma – pappan döms

Tvååriga James Chilvers dödades av flygvärdinnan Magdalena Lesicka.
Magdalena Lesicka och Peter Chilvers.Foto: Facebook
Peter Chilvers döms nu för att ha drivit mamman till ett sammanbrott.Foto: Facebook

Den brittiska pojken James Chilvers var knappt två år gammal när han knivhöggs till döds av sin mamma, skriver The Sun.

Nu har pojkens pappa dömts – för att ha drivit mamman till ett sammanbrott.

Hon har i rätten beskrivit förhållandet som ”ett levande helvete”.

År 2010 träffades Ryanair-piloten Peter Chilvers, 33, och flygvärdinnan Magdalena Lesicka, 32, från Storbritannien. Fem år senare, i september 2015, föddes deras son:

James Chilvers.

Men pojken hann bara bli 23 månader innan han gick en tragisk döds till mötes. För två år sen höggs han ihjäl av sin egen mamma, skriver brittiska medier. Därefter försökte hon ta sitt eget liv, men hon överlevde och dömdes i fjol till 15 år i fängelse för dråp.

Ryanair-pilot döms

Nu har också pojkens pappa dömts.

Peter Chilvers får 18 månader i fängelse för psykiska övergrepp mot sin före detta partner – övergrepp som enligt The Sun ledde till att Magdalena Lesicka fick ett mentalt sammanbrott som i sin tur ledde till sonens död.

Den brittiska tidningen skriver att piloten döms för att ha uppvisat kontrollerande eller tvångsmässigt beteende mellan december 2015 och augusti 2017. Peter Chilvers ska bland annat ha varit notoriskt otrogen, tvingat sin sambo att äta hans hår och till att medverka i förnedrande sexakter, tagit tag i hennes näsa så hon inte kunde andas, varit våldsam och hotat med våld och även hotat ta sonen ifrån henne.

Enligt Daily Mail kallade Chilvers sin sambo för ”får” – sig själv för ”fårägare” – och fick henne att isolera sig från vänner och familj.

Åklagaren Rob Hall säger:

– Genom åren har Peter Chilvers gång på gång behandlat Magda Lesicka illa i allt högre utsträckning för att se vad han kunde komma undan med.

”Ett levande helvete”

Magdalena Lesicka har beskrivit relationen med piloten som ”ett levande helvete”, enligt The Sun. Hon menar att hon utsattes för ”avsiktlig, obeveklig och överväldigande psykisk tortyr” och och hade för avsikt att lämna Peter Chilvers – när hon i stället dödade sitt eget barn.

Domaren Justice Dove säger att James blev ett ”tragiskt, oskyldigt offer som fångades mellan två stridande föräldrar”.

LÄS MER: För dig med premium – allt det senaste inom:
Reportage & Granskning 

Det här minns vi från 2019

Vi ser tillbaka på bland annat turerna kring Trump, brexit och protesterna i Hongkong.
Tvååriga James Chilvers dödades av flygvärdinnan Magdalena Lesicka.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.