Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tonårig pojke mördad – slagen med yxa i huvudet

Flera polispatruller är på plats. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX
Enligt uppgifter till Expressen ska en yxa ha påträffats intill den livlösa pojken.Foto: Janne Åkesson/SWEPIX
En jämnårig person som nu är gripen ringde själv polisen. Foto: Janne Åkesson / SWEPIX
Pojken misstänks vara huggen med yxa i huvud och rygg av annan ung man – som greps på platsen. Foto: Janne Åkesson / SWEPIX

En tonårig pojke har dött efter att ha hittats livlös under fredagskvällen vid Rösjöbadet i Edsberg i Sollentuna norr om Stockholm med kraftiga skallskador. 

Han misstänks vara huggen med yxa i huvud och rygg av annan ung man – som greps på platsen och nu är anhållen. 

Enligt uppgifter till Expressen ska en yxa ha påträffats intill den livlösa pojken.

Polisen skriver på sin hemsida att ”en person ringer polisen och talar om att denne begått ett grovt brott mot en annan person”.

Förundersökning gällande försök till mord är inledd. Enligt uppgifter till Aftonbladet har den anhållne pojken erkänt i förhör. Han är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Strax efter elva på fredagskvällen säger Per Fahlström, talesperson vid polisen i Stockholm till Expressen:

– Polis och ambulans kallades till platsen. Personen som har ringt till polisen är gripen. I närområdet påträffades en allvarligt skadad person, som är förd till sjukhus i ambulanshelikopter. Brottsplatsen har spärrats av, och teknisk undersökning ska göras.

När kan ni säga något mer?

– Detta är det som vi bestämt att kommunicera i nuläget.

Ska ha cyklat tillsammans

Enligt uppgifter till Aftonbladet har pojkarna cyklat till en badsjö tillsammans, och den misstänkta brottsplatsen ska vara en avskild grusplan en bit från badplatsen.

Vid fyra på lördagsmorgonen meddelade polisen att pojken avlidit av skadorna.

– Det stämmer. Brottsrubricering är ändrad till mord, säger Per Tollström, jourhavande förundersökningsledare.

Platsen är fortsatt avspärrad och en teknisk undersökning pågår.

– Vi kommer fortsätta jobba med det här under helgen, säger Per Tollström.

I övrigt vill polisen inte lämna några mer detaljer om mordet.

På lördagsförmiddagen har den misstänkte pojken anhållits.

– Vi jobbar hårt med det här och kommer hålla förhör och prata med omgivningen, säger Mats Eriksson, presstalesperson hos polisen.

Anhöriga är underrättade.

Grannarna: ”Förskräckligt”

Flera grannar som bor i närheten av den misstänkta brottsplatsen beskriver samhället som ”lugnt”, ”vanligt” och ett område med mycket barnfamiljer. 

Många är chockade över det misstänkta mordet, andra säger att de har blivit vana vid en ökad kriminalitet de senaste åren. 

– Vi reagerade när helikoptern kom flygande och så såg vi hur det lyste på höjden på andra sidan gatan, det är förskräckligt. Jag bor mitt emot kullen där de letade. Jag såg att det lyste hela natten, säger en boende i området till Expressen. 

Flera personer i grannskapet berättar att de såg ambulanshelikoptern landa någon gång efter 22.00 på fredagskvällen och att det sedan var polisaktivitet i området långt in på kvällen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.