Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pojke död efter att ha klättrat på tåg

Kom i kontakt med elledningar.
Pojken och en jämnårig kamrat klättrade på tisdagskvällen enligt polisen upp på ett tåg som stod parkerat på ett stickspår som leder ned i ett industriområde.Foto: Jeppe Gustafsson/TT / JEPPE GUSTAFSSON
En pojke i 15-årsåldern har avlidit efter att ha kommit i kontakt med elledningar med högspänning över järnvägsspåret i Västerås.Foto: Google maps

En pojke i 15-årsåldern har avlidit efter att ha kommit i kontakt med elledningar med högspänning över järnvägsspåret i Västerås.

Pojken och en jämnårig kamrat klättrade på tisdagskvällen enligt polisen upp på ett tåg som stod parkerat på ett stickspår som leder ned i ett industriområde.

– Så som jag förstått det har den nu avlidne pojken tagit i ledningen, säger Sofie Tornin, jourförundersökningsledare i Västerås.

Avled under natten på Akademiska sjukhuset

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen. Pojken fördes med ambulans till akuten i Västerås men flyttades sedan till Akademiska sjukhuset i Uppsala, där han avled under natten.

Pojkens jämnårige kamrat blev vittne till händelsen och chockades. Även han fördes till sjukhus och fick vård för brännskada i handen.

– Han är svårt chockad, så vi har inte pratat så mycket med honom, säger Sofie Tornin.

Det finns ingen misstanke om brott i samband med dödsfallet.

Olyckan ska också utredas av Trafikverket, enligt Trafikverkets presskommunikatör Katarina Wolffram, skriver VLT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.