Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pojke åtalas för grov våldtäkt mot äldre kvinna i Dals-Ed

En 16-årig pojke åtalas misstänkt för grov våldtäkt på en äldre kvinna i Dals-Ed.
Foto: Christer El-Mochantaf

I dag åtalas den 16-årige pojke som misstänks för en grov våldtäkt på en äldre kvinna i Dals-Ed. 

Chefsåklagaren i målet anser att bevisningen mot pojken är stark. 

– Förutom muntlig bevisning finns även stark teknisk bevisning i form av DNA som binder den tilltalade till gärningen, säger chefsåklagare Daniel Edsbagge.

Den 16-årige pojke som misstänks ha brutit sig in hos kvinna i 90-årsåldern och våldtagit henne i hennes hem i Dals-Ed åtalas i dag. Det meddelar åklagarmyndigheten.. 

Våldtäkten som ägde rum i juli i år kom att skaka den lilla byggd där både den misstänka gärningsmannen och offret bor, ett samhälle med omkring 3 000 invånare. 

Kvinnan blev överfallen i sitt hem och pojken misstänks även för sexuellt ofredande mot en annan kvinna. Hon bor nära våldtäktsoffret och ofredandet ska enligt åklagaren ha skett mindre än en timma tidigare.

– Gärningarna har ägt rum samma förmiddag. De båda målsägandena är inte på något vis släkt eller bekanta med den tilltalade. Förutom muntlig bevisning finns även stark teknisk bevisning i form av DNA som binder den tilltalade till gärningen, kommenterar chefsåklagare Daniel Edsbagge i ett pressutskick.

Tidigare dömd 

I samband med häktningen av pojken nekade han till brotten. Han är dömd för brott sen tidigare, men inte något liknande det här.

Efter att 16-åringen häktades pratade Expressens Christer El-Mochantaf med pojkens pappa. Om misstankarna som riktas mot sonen säger han att om de skulle stämma så är det inte normalt. 

– Skulle det här stämma är det inte normalt, det är klart att det inte är. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.