Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pojke, 17, erkänner mord: Hävdar dömd mans oskuld

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Dani Azoz, 24, dömdes i slutet av maj för mordet på 21-åringen.
Foto: Polisen

För ett år sedan sköts en 21-årig man ihjäl vid en Max-restaurang i Nyköping.

Dani Azoz, 24, dömdes för mord och mordförsök och har suttit fyra månader av sitt livstidsstraff.

Nu hävdar en 17-årig pojke att det är han som är den riktiga mördaren, rapporterar Aftonbladet.

Det var i torsdags som den 17-årige pojken, enligt Aftonbladet, klev in på polisstationen i Katrineholm. Han var beväpnad och presenterade skjutvapnet för polisen med förklaringen att han använt det för att mörda en 21-åring.

Det 21-åriga offret i fråga sköts till döds i september i fjol. En man avlossade fyra skott mot tre personer som springer från honom vid en Max-restaurang i Nyköping. En av personerna, 21-åringen, träffades i ryggen och avled samma natt på sjukhus.

Den 24-årige Dani Azoz  dömdes sedermera till livstids fängelse för mordet och för mordförsök.

Den 17-årige mannen som i förra veckan plötsligt erkände det uppklarade mordet är, enligt Aftonbladet, nu häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och skyddande av brottsling, grovt brott.

Chefsåklagare Ola Björstrand har avböjt att kommentera huruvida han tänker öppna utredningen. 17-åringens advokat har också han avböjt att kommentera, skriver Aftonbladet.

Så många brott anmäldes i Sverige 2020

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.