Pojkarna spelar TV-spel – dödar amerikaner

Nu kan Expressen TV visa exklusivt material inifrån Nordkorea, med hjälp av amerikanska CNN.
Foto: CNN
Foto: CNN
Foto: CNN
Foto: CNN
Foto: CNN
Foto: CNN
1 / 7

15 dagar i en av världens mest kontrollerade diktaturer.

Nu kan Expressen TV visa exklusivt material inifrån Nordkorea, med hjälp av amerikanska CNN.

Samtidigt ökar den militära spänningen mellan USA och Nordkorea varje vecka.

USA har skickat bombflyg, hangar- och krigsfartyg till Nordkorea för att visa att de är redo för ett militärt ingripande. Nordkorea har å sin sida fortsatt utveckla sitt kärnvapenprogram och sina långdistansrobotar. Amerikanska medborgare har därutöver stoppats från att besöka Nordkorea.

Mitt i den pågående krisen har Expressens amerikanska samarbetspartner CNN tagit sig in i den stängda diktaturen.


LÄS MER: USA:s nya militära hot mot Nordkorea – skickar bombflyg och 14 krigsfartyg


Expressen TV visar exklusiva reportaget

CNN:s reporter Will Ripley har tagit sig från den tungt bevakade och beväpnade regionen vid gränsen mot Sydkorea, till kusten där de nordkoreanska kärnvapentesterna görs. Därifrån vidare till huvudstaden Pyongyang och gränsen mot Kina.

CNN:s reporter Will Ripley har tagit sig från den tungt bevakade och beväpnade regionen vid gränsen mot Sydkorea.
Foto: CNN

Nu kan Expressen TV visa det exklusiva reportaget från Nordkorea, där reportern Will Ripley samlar in vittnesmål från nordkoreaner som aldrig tidigare tillåtits prata med utländska journalister.


LÄS MER: MATS LARSSON: Nordkorea vill veta om Trump är galen 


15 dagar i diktaturen

Will Ripley tillbringade 15 dagar i diktaturen, där han och hans team var under ständig bevakning av myndigheterna. Trots det ger reportaget är en unik inblick i Kim Jong-Uns regim, där Expressen TV:s tittare bland annat får höra hur invånare fylls av "stor stolthet" när de ser missiler över himlen.

Tittarna får också möta två tonårspojkar i hamnstaden Wonsan som spelar ett tv-spel där de dödar sina fiender: Amerikanerna.


LÄS MER: Nordkoreansk soldat sköts på väg över landsgränsen 


Fienderna: Amerikanerna

"Olikt många västerländska 14- och 15-åringar spelar de inte bara spel. På många sätt förbereder de sig för det riktiga livet", berättar Ripley via CNN.

"Jag frågar en yngling vad hans favoritdel av spelet han spelar är, och han säger att det är att döda fienden. Jag frågar vem fienden är, och hans svar är isande: 'Amerikaner'."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.