Nu kan Expressen TV visa exklusivt material inifrån Nordkorea, med hjälp av amerikanska CNN. Foto: CNNNu kan Expressen TV visa exklusivt material inifrån Nordkorea, med hjälp av amerikanska CNN. Foto: CNN
Nu kan Expressen TV visa exklusivt material inifrån Nordkorea, med hjälp av amerikanska CNN. Foto: CNN
Foto: CNNFoto: CNN
 Foto: CNN
Foto: CNNFoto: CNN
 Foto: CNN
Foto: CNNFoto: CNN
 Foto: CNN
Foto: CNNFoto: CNN
 Foto: CNN
Foto: CNNFoto: CNN
 Foto: CNN

Pojkarna spelar TV-spel – dödar amerikaner

Publicerad

15 dagar i en av världens mest kontrollerade diktaturer.

Nu kan Expressen TV visa exklusivt material inifrån Nordkorea, med hjälp av amerikanska CNN.

Samtidigt ökar den militära spänningen mellan USA och Nordkorea varje vecka.

USA har skickat bombflyg, hangar- och krigsfartyg till Nordkorea för att visa att de är redo för ett militärt ingripande. Nordkorea har å sin sida fortsatt utveckla sitt kärnvapenprogram och sina långdistansrobotar. Amerikanska medborgare har därutöver stoppats från att besöka Nordkorea.

Mitt i den pågående krisen har Expressens amerikanska samarbetspartner CNN tagit sig in i den stängda diktaturen.

 

LÄS MER: USA:s nya militära hot mot Nordkorea – skickar bombflyg och 14 krigsfartyg

 

Expressen TV visar exklusiva reportaget

CNN:s reporter Will Ripley har tagit sig från den tungt bevakade och beväpnade regionen vid gränsen mot Sydkorea, till kusten där de nordkoreanska kärnvapentesterna görs. Därifrån vidare till huvudstaden Pyongyang och gränsen mot Kina.

CNN:s reporter Will Ripley har tagit sig från den tungt bevakade och beväpnade regionen vid gränsen mot Sydkorea.Foto: CNN

Nu kan Expressen TV visa det exklusiva reportaget från Nordkorea, där reportern Will Ripley samlar in vittnesmål från nordkoreaner som aldrig tidigare tillåtits prata med utländska journalister.

 

LÄS MER: MATS LARSSON: Nordkorea vill veta om Trump är galen 

 

15 dagar i diktaturen

Will Ripley tillbringade 15 dagar i diktaturen, där han och hans team var under ständig bevakning av myndigheterna. Trots det ger reportaget är en unik inblick i Kim Jong-Uns regim, där Expressen TV:s tittare bland annat får höra hur invånare fylls av "stor stolthet" när de ser missiler över himlen.

Tittarna får också möta två tonårspojkar i hamnstaden Wonsan som spelar ett tv-spel där de dödar sina fiender: Amerikanerna.

 

LÄS MER: Nordkoreansk soldat sköts på väg över landsgränsen 

 

Fienderna: Amerikanerna

"Olikt många västerländska 14- och 15-åringar spelar de inte bara spel. På många sätt förbereder de sig för det riktiga livet", berättar Ripley via CNN.

"Jag frågar en yngling vad hans favoritdel av spelet han spelar är, och han säger att det är att döda fienden. Jag frågar vem fienden är, och hans svar är isande: 'Amerikaner'."

Relaterade ämnen
Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag