Foto: John Macdougall
 Foto: John Macdougall

Playstations nätverk hackat

Publicerad
Uppdaterad
Sony Playstations nätverk är hackat och användarinformation till 77 miljoner konton världen över kan ha läckt ut. Enligt Sony finns det dock inget som tyder på att kreditkortsinformation kopierats även om man inte kan utesluta det.
Sony Playstations nätverk är hackat. Någon har kommit över användarinformation till 77 miljoner konton över hela världen. Enligt Sony finns det inget som tyder på att kreditkortsinformation kopierats, även om man inte kan utesluta det.
Däremot har tjuven kommit åt namn, adresser, födelsedatum, lösenord och inloggningsnamn för alla användare.

Nätverket avstängt

Intrånget ägde rum någon gång mellan den 17 och 19 april och tills vidare är nätverket avstängt, skriver TT.
"Vi beklagar uppriktigt att Playstations nätverk och Qriocity är avstängda, och vi jobbar dugnet runt för att få upp dem igen inom kort. I vårt arbete med att få upp nätverken igen ingår att bygga upp våra system för att ytterligare förstärka vår infrastruktur. Även om detta arbete är tidskrävande, ansåg vi att det var värt det för att förstärka vår säkerhet", skriver James Gallagher vid Sony Playstation i ett pressmeddelande.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag