Foto: POLARIS / POLARIS POLARIS IMAGES
 Foto: POLARIS / POLARIS POLARIS IMAGES

Playboy-stjärnan: Jag hade sex med Trump

Publicerad

Den tidigare Playboy-stjärnan säger att hon haft en sexuell relation med Donald Trump.

Nu avslöjar Karen McDougal för ansedda tidningen The New Yorker hur presidentens nätverk försökt tysta ner affären – genom att köpa ett tysthetslöfte av henne.

– I nuläget känns det som om jag inte kan prata om någonting utan att få problem. Jag törs inte ens nämna hans namn, säger hon till The New Yorker.

Det fortsätter att komma nya skandalhistorier om hur president Donald Trump haft sexuella relationer med olika kvinnor samtidigt som han varit gift med sin fru Melania Trump.

För bara några dagar sedan uppgav presidentens personliga advokat Michael Cohen hur han betalat porrstjärnan Stephanie Clifford en dryg miljon svenska kronor för att hon skulle vara tyst om sin affär med presidenten.

Och nu kommer nya anklagelser från ännu en kvinna.

https://www.instagram.com/p/BdV6KtxjLzE/?hl=sv&taken-by=karenmcdougal

Karen McDougal på Instagram.

Trump påstås ha erbjudit pengar för samlag

Det är tidningen The New Yorker som talat med Karen McDougal, tidigare Playmate of the Year. Via ett åtta sidor långt handskrivet dokument som tidningen fått av Karen McDougals vän - och som hon bekräftar att hon skrivit - beskriver hon sin nio månader långa relation med Donald Trump. Samtidigt avslöjar hon hur nätverket bakom presidenten försökte tysta ned historien.

Den tidigare Playboy-stjärnan beskriver hur hon träffade Donald Trump i samband med en fest på Hugh Heffners Playboy Mansion i Los Angeles under 2006.

 

LÄS MER: Så ska Trump ha betalat porrstjärnan 

 

Trump bjöd henne senare på middag i en bungalow på Beverly Hills Hotel som slutade med att paret hade sex. Därefter försökte presidenten betala henne för samlaget.

"Han erbjöd mig pengar. Jag tittade på honom (+ kände mig ledsen) + sa "nej tack - jag är inte den typen av flicka". Jag låg med dig eftersom jag gillar dig - INTE för pengar" skriver Karen McDougal.

Kallade hennes mamma ”hagga”

Därefter träffades paret flera gånger, ofta ska Trump ha flugit in McDougal till platser han skulle besöka – men han var noga med att inte lämna några spår och såg till att hon hela tiden bokade och betalade allt själv, därefter ersatte han henne för utgifterna.

"Inga pappersspår för hans del" skriver McDougal.

Hon avslutade affären efter nio månader då hon den gav henne dåligt samvete samtidigt som Donald Trump yttrade förolämpande saker om hennes mamma som han kallade "en gammal hagga".

När Donald Trump ställde upp i presidentvalet insåg en av Karen McDougals vänner att hon kunde tjäna pengar på sin historia och hjälpte henne att försöka sälja den.

Porrstjärnan Stephanie ”Stormy Daniels” Clifford.Foto: MEGA CHANNEL / MEGA/IBL THE MEGA AGENCY

American Media Inc., förlaget som står bakom kändistidningen The National Enquirer och som ägs av Trumps vän David Pecker nappade. Men inte för att kunna publicera historien.

I stället köpte tidningen den exklusiva rätten till Karen McDougals historia för omkring en och en halv miljon kronor och beslutade sig sedan för att begrava den.

Enligt en tidigare anställd som The New Yorker talat med skrev tidningen aldrig något negativt om presidenten.

Enligt tidningen begravdes historien för att man inte ansåg den trovärdig.

Vita huset dementerar

Men när uppgifterna om Trumps affär med porrstjärnan Stephanie Clifford publicerades tog American Media Inc. förnyad kontakt med Karen McDougal för att erbjuda henne medieträning och ett attraktivt jobb för OK! Magazine.

Men i dag ångrar Karen McDougal att hon skrev på tysthetskontraktet och hon hoppas att hennes framträdande i The New Yorker kan påverka andra personer att inte skriva under liknande avtal.

 

LÄS MER: Trumps advokat gav miljon till porrstjärna 

 

– De tog mina rättigheter. I nuläget känns det som om jag inte kan prata om någonting utan att få problem eftersom jag inte vet vad jag får tala om. Jag törs inte ens nämna hans namn, säger hon.

Vita huset dementerar alla uppgifter.

– Det här är en gammal historia som bara är mer fake news. Presidenten säger att han aldrig haft en relation med McDougal, säger en talesperson för Vita huset till The New Yorker.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag