Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Playboy misstänks för en lång serie av våldtäkter

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
FIN ADRESS. Den för våldtäkt misstänkte 32-årige playboyen greps i sitt hem här på Birger Jarlsgatan mitt i centrala Stockholm. Mannen nekar till anklagelserna.
Foto: KRISTER KRISTER

Först charmades de unga flickorna med champagne på Stockholms mest exklusiva krogar.

Sedan lockade den 32-årige mannen dem med sig hem där misstänks han ha drogat och våldtagit minst tre unga kvinnor.

- Vi tror att det finns fler kvinnor som drabbats, säger en poliskälla.

Den 32-årige häktade mannen är känd som en playboy på de fashionabla Stureplanskrogarna i Stockholm. Mannen, som tidigare dömts för bland annat kvinnofridskränkning, beskrivs som en elegant person som älskar att omge sig med vackra kvinnor. För att locka dem till sig har han kört omkring med en mycket exklusiv Porsche och bjudit på champagne på kändistäta klubbar.

Sprit och champagne

 - Han har levt flott. Han har beställt in sprit och champagne, säger en poliskälla. Nu misstänks den 32-årige playboyen vara en serievåldtäktsman. I måndags häktades han på sannolika skäl misstänkt för att ha våldtagit två kvinnor, 14 respektive 30 juli i sommar. Kvinnorna är 18 och 19 år. Båda raggades upp av mannen på krogar vid Stureplan. De har sedan övertalats att följa med hem till hans lägenhet på Birger Jarlsgatan. Där misstänks han ha drogat kvinnorna och sedan våldtagit dem.

Greps i sitt hem

 En av kvinnorna anmälde mannen i helgen. Polisen grep honom senare under lördagen vid hans hem på Birger Jarlsgatan. - Det var en av de drabbade som anmälde honom. Det handlar om fullbordade våldtäkter, säger en polisman med insyn i polisutredningen. Efter att mannen häktats dök ett tredje misstänkt offer upp, även hon i samma ålder. Tillvägagångssättet är i stort sett identiskt med de andra kvinnornas vittnesmål. Polisen befarar nu att mannen ligger bakom fler våldtäkter runt Stureplan. 32-åringen har suttit på anstalt de senaste månaderna och misstankarna i nuläget rör sig om övergrepp som skett under juli månad.

Söker fler offer

 - Om det finns fler som blivit utsatta på liknande sätt är utredningsroteln vid Citypolisen angelägen om att komma i kontakt med dessa kvinnor, säger förundersökningsledaren, assistentåklagare Carl Mellberg vid Citys åklagarkammare. 32-åringen nekar till anklagelserna. - Han nekar till allt. Han mår mycket dåligt, säger hans försvarsadvokat, Curt Sandström.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.