Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Planet kraschade in i familjens villa

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Krasch. Direkt efter starten fick piloten till det tvåmotoriga Piperplanet problem. Han flög in i en elstolpe och kraschade sedan rakt ned i familjen Roberts villa utanför Detroit.
Foto: CARLOS CARLOS

NEW YORK. Lakisha Roberts stod och lagade mat åt sin ettårige son när hon hörde en kraftig smäll.

Ett plan hade kraschat in i familjens villa och slitit taket av det.

  Jag sprang när jag såg lågorna, säger hon.

Det tvåmotoriga Piper Aztec-planet hade precis lyft från flygplatsen i Detroit när piloten fick problem. Han klippte en elstolpe och störtade sedan i ett bostadsområde mindre än en kilometer från flygplatsen.

Slet taket av huset

 – Piloten gjorde ett bra jobb med att ta ner planet, säger brandutredaren Tyrone Scott till AP. Frågan är om Lakisha Roberts håller med. Hon stod i köket i familjens splitternya villa och lagade mat när planet slet taket av huset. Sekunderna senare började det brinna kraftigt.  Lakisha tog sin ettårige son och flydde. – Jag hörde en smäll och sedan såg jag lågor, berättar hon.

Överlevde mirakulöst

 Även grannen Ruth Wades hus förstördes. Den 82-åriga kvinnan var på sjukhus för dialys när hon såg tv-bilderna på det störtade planet – och sitt brinnande hus. Både piloten Willie Shaw, 64, och passageraren Nikita Wyrick, 34, överlevde mirakulöst kraschen och kunde med hjälp av några byggarbetare ta sig ur planet. De vårdas nu på sjukhus med benbrott.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.