Planerade nyårsdåd i New York – gripen

Publicerad

En 25-årig man planerade att utföra ett terrordåd i IS namn på nyårsnatten i Rochester, i delstaten New York. Mannen kunde dock gripas efter underrättelsearbete av FBI, uppger NBC New York.

Enligt myndigheter ska den 25-åriga mannen ha planerat att utföra en väpnad attack mot en bar i Rochester, som ligger i delstaten New York, i USA, cirka 50 mil från staden New York.

I anmälan står det att den 25-åriga mannen, som tidigare suttit fängslad för rån, planerat dådet under möten med flera FBI-informatörer. Han ska ha velat attackera en bar med en bomb och även kidnappa flera personer, enligt anmälan som citeras av NBC New York.

Mannen greps under onsdagen. Han ska dessförinnan spelat in en video på en av FBI-informatörernas mobiltelefoner där han svor trohet till IS och tog på sig skulden för den planerade attacken i Rochester.

Enligt myndigheter ska det inte finnas några trovärdiga terrorhot riktade mot New York under nyårsnatten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag