Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Planerade kasta brunnslock på polis

En grupp ungdomar misstänks ha gillrat en fälla för polisen i Tensta.

De ska ha planerat att kasta ett brunnslock på en patrull på utryckning.

Två ungdomar har gripits misstänka för förberedelse till grov misshandel, enligt polisen.

Natten till söndagen fick polisen ett larm om en medvetslös person i Tensta. Två polispatruller åkte till den angivna platsen där en sovande person påträffades vid en parkerad bil.

Polisen väckte mannen – och upptäckte plötsligt något annat. En grupp ungdomar stod på en loftgång precis ovanför patrullen – misstänkt redo att kasta ett brunnslock.

Polis kontrollerade ungdomarna som visade sig ha plockat loss ett tungt lock från en brunn, uppger polisen via sin hemsida.

Två av ungdomar greps därefter misstänkta för förberedelse till grov misshandel.

Metoden inte så vanlig

Enligt tidningen Metro är ungdomarna, som släpptes efter förhör, i 18-årsåldern. Misstankarna om förberedelse till grov misshandel, fara för annan och vållande till kroppsskada kravstår dock.

– Vi tar alltid allvarligt på när poliser blir utsatta för hot och våld. Vi är där för att hjälpa människor i nöd. Sedan är vi inte så pigga på att bli skadade i vårt arbete heller, säger Mats Eriksson vid Västerortspolisen till Metro.

Han fortsätter:

– Att vi blir utsatta för försök till misshandel är tyvärr ganska vanligt. Just den här metoden tror jag inte är så vanlig.

Om larmsamtalet om den medvetslöse personen är kopplat till händelsen i övrigt är inte klarlagt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.