Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Plan från Arlanda tvingades ner i Paris

Planet ör från Apollos eget flygbolag Novair. Planet på bilden har inget med artikeln att göra.Foto: / NOVAIR.NET
Planet tvingades nödlanda i Paris.
Sten-Anders Fellman var passagerare på planet.Foto: Privat

Ett charterplan med turister från resejätten Apollo, på väg till semesterön Lanzarote, har tvingats landa på Orly i Paris.

Planet lämnade Arlanda under fredagsmorgonen.

– Det blev bråttom och rakt ner. De var tvungna att landa, säger passageraren Sten-Anders Fellman, 63, som befann sig på planet.

Planet, från Apollos eget flygbolag Novair, lämnade Arlanda flygplats klockan 07.05 på fredagsmorgonen. Destination: svenskparadiset Lanzarote som tillhör ögruppen Kanarieöarna. 

Men under första delen av flighten fick man tekniska problem. 

Exakt vad är oklart. 

Planet har 201 passagerare och 7 i besättningen.

– Vi har ett flygplan som har gått ner på Orlys flygplats i Paris. Det berodde på att flygplanets datasystem indikerade något fel. Därför valde man att landa på närmaste flygplats av säkerhetsskäl, säger Clara Larsson vid resejätten Apollos pressjour.

Ska ta hand om passagerarna

Vad var det för fel?

– Det kan jag inte svara på för de är fortfarande där (i Paris). Just nu håller de på att etablera kontakt med flygplatsen, ta hand om passagerarna, lösa problemet och hitta felet, säger Clara Larsson. Sedan ska de åka vidare då fort som möjligt.

Enligt passageraren Sten-Anders Fellman, 63, började det tjuta i planet strax innan de skulle passera den franska huvudstaden.

– Det var ingen som fattade var det handlade om, innan de sa att vi skulle landa i Paris. Det blev bråttom och rakt ner. De var tvungna att landa, säger han.

Blåljuspersonal på plats

När planet landade var det blinkande blåljus och räddningspersonal på plats:

– Det kom en massa brandbilar, de trodde att det var brand på planet, säger Sten-Anders Fellman. De har kollat alla utrymmen med värmekameror, men de hittar ingenting. Nu ska vi utrymma. Det kommer bussar och hämtar oss. Vi blir väl kvar några timmar i Paris.

Åsa Öhman, pressansvarig vid Swedavia på Arlanda flygplats, känner till att svenskplanet gått ner i Paris efter att ha lämnat Arlanda klockan 07.05 på fredagsmorgonen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.