Planet landade säkert efter att ha cirkulerat i 45 minuter. Foto: Stefan Johansson Sthlm AbPlanet landade säkert efter att ha cirkulerat i 45 minuter. Foto: Stefan Johansson Sthlm Ab
Planet landade säkert efter att ha cirkulerat i 45 minuter. Foto: Stefan Johansson Sthlm Ab
Planet cirkulerade i 45 minuter över Arlanda. Foto: Flight radar 24Planet cirkulerade i 45 minuter över Arlanda. Foto: Flight radar 24
Planet cirkulerade i 45 minuter över Arlanda. Foto: Flight radar 24
Arlanda. Foto: Stefan SöderströmArlanda. Foto: Stefan Söderström
Arlanda. Foto: Stefan Söderström

Plan cirkulerar över Arlanda flygplats

Publicerad

Ett passagerarplan från Luxemburg cirklade ovanför Arlanda efter larm om problem med landningsstället.

34 passagerare befinner sig ombord på planet som skulle landat 13.45.

– Vi vet ännu inte om det är ett problem eller om det är en felindikation, säger Henrik Kellfve, på Swedavias pressjour.

Planet landade säkert på Arlanda klockan 14.28.

Planet lyfte från Luxemburg klockan 11.05 med 34 passagerare ombord.

När man närmade sig slutdestinationen Arlanda uppstod tekniska problem.

Larmet: Problem med planets landningsställ.

– Det som sker nu är att man försöker avgöra om det är ett problem eller en felindikation på ett problem, samt om det skulle vara ett problem hur man kan lösa det, säger Henrik Kellfve på Swedavias pressjour.

Planets flyglogg visade under händelsen att man kommit fram till trakterna kring Arlanda, för att sedan styra om och cirkla ett antal gånger i luftrum som ligger ett par mil sydväst om flygplatsen.

Planet är av modell Bombardier Dash 8.

– Så vitt jag vet rör det sig om ett reguljärflyg, säger Henrik Kellfve.

Vid klockan 14.28 kunde planet slutligen landa säkert.

– Det gick utan anmärkningar, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag