Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pistol i barnvagn – känd rappare greps på plats

Den senaste veckan har sju personer med kopplingar till kriminella nätverk i Järva anhållits som misstänkta för grovt vapenbrott, enligt polisen. 

Under natten till söndag greps en rappare för grovt vapenbrott efter att polisen hittat en pistol gömd i en barnvagn.

Polisens insats ”Portia” syftar till att få stopp på de mordiska konflikterna mellan de kriminella nätverken i Järvaområdet – och insatsen ger utdelning, enligt polisen. 

Vapen, knark och kontanter beslagtagna

Den senaste veckan har sju personer med koppling till nätverken anhållits som misstänkta för grovt vapenbrott. 

– Vi har en god lägesbild och vet vilka riskindividerna är och att de i många fall är kopplade till kriminella nätverk. Men lojaliteterna dem emellan kan snabbt växla, säger Maria Sundström, tillförordnad biträdande lokalpolisområdeschef i Rinkeby, i ett uttalande.

Under husrannsakningar kopplade till anhållandena har, förutom vapen, ammunition, magasin, skyddsvästar, stora mängder knark och kontanter tagits i beslag. 

Sedan mitten av augusti har 22 personer frihetsberövats under insatserna mot den väpnade konflikten. 

Fick syn på polis – betalade inte för taxin

Vid tretiden under natten mot söndagen drog polisen i gång en insats i Stockholmsområdet som resulterade i att två personer anhölls för grovt vapenbrott, rapporterar Aftonbladet

Detta efter att en känd rappare och hans kompis ska ha flytt ut från en taxi när de fick syn på en polisbil, enligt tidningen. 

Dessförinnan ska duon ha försökt gömma undan en pistol när de satt i baksätet på taxin. 

Taxiföraren fick inte betalt av männen och larmade polis som hämtade in hundpatrull och sökte efter duon. 

Spåret ska ha lett till den kände rapparens hemadress och han greps i lägenheten tillsammans med ytterligare en man. 

Åklagaren: ”Det blir teknisk undersökning som vanligt”

I anslutning till bostaden stod en barnvagn som polishundar markerade vid. I barnvagnen påträffade polisen en midjeväska som innehöll en pistol, enligt Aftonbladet. 

Rapparen och den andra mannen misstänks nu för grovt vapenbrott och anhölls efter gripandena. Rapparen släpptes på fri fot under måndagen, som fortsatt misstänkt, medan den andra mannen begärdes häktad. 

– Det blir teknisk undersökning som vanligt. Dna som NFC (Nationellt forensiskt centrum) tittar på. Ett vapenutlåtande ska också göras, om det är ett riktigt vapen och om det är funktionsdugligt. Det är de åtgärderna som återstår, säger kammaråklagare Maria Hävermark till Aftonbladet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.