Piratpartiets Christian Engström är upprörd efter hovrättens dom i Pirate Bay-målet. Foto: Roger Schederin
Piratpartiets Christian Engström är upprörd efter hovrättens dom i Pirate Bay-målet. Foto: Roger Schederin

Piratpartiets Christian Engström: Det här är rättsröta

Publicerad
Uppdaterad
Piratpartiets EU-parlamentariker Christian Engström är upprörd och förvånad över hovrättens bedömning.
- Det här är rättsröta, helt enkelt, säger Engström.
Hovrätten bedömer att domaren i Pirate Bay-rättegången Tomas Norström inte var jävig.
Piratpartiets EU-parlamentariker tycker beslutet ”faller in i ett mönster”.
– Det visar att det inte går att lita på det svenska rättsväsendet när det gäller upphovsrättsmål längre. Det här är rättsröta, helt enkelt, säger Christian Engström.

"Fel på lagarna"

– Visserligen är det fel på lagarna också men dessutom visar det sig att domstolarna inte ens klarar att tillämpa lagarna på ett korrekt sätt. Jag har varit nämndeman i sju år och jag har aldrig sett ett så dåligt åtal som Pirate Bay-målet. Ändå dömde rätten till sanslösa straff.
Samtidigt bedömer Engström att hovrättens beslut, precis som Pirate Bay-domen, gynnar Piratpartiet.
– Det gör tydligt att enda sättet att vinna den här striden är politiskt. Det är en politisk fråga och den kommer att avgöras i riksdagsvalet 2010, säger Engström.
Expressen.se/TT

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag