När färska Europaparlamentarikern Christian Engström landade i Strasbourg sent på måndag eftermiddag stod internationella medier på kö för att få göra intervjuer. Foto: Christofer Brask
När färska Europaparlamentarikern Christian Engström landade i Strasbourg sent på måndag eftermiddag stod internationella medier på kö för att få göra intervjuer. Foto: Christofer Brask

Piratpartiet gör entré i Europa

Publicerad
STRASBOURG. Här gör Piratpartiet entré i Europa.
När färska Europaparlamentarikern Christian Engström landade i Strasbourg sent på måndag eftermiddag stod internationella medier på kö för att få göra intervjuer.
- Jätteroligt att känna sig som en rockstjärna, men det varar bara i 15 minuter, säger Engström till Expressen.se.
Det nyvalda EU-parlamentet träffas för mandatperiodens första session tisdag, onsdag och torsdag.
Christian Engström erkänner att han inte hade så bra koll på programmet de kommande dagarna.
– Men det ska bli spännande att se hur det funkar i praktiken i parlamentet. Och framför allt, om det går att få något gjort, säger han.

CNN vill interjvua

Piratpartiets framgång i EU-valet har gett eko långt utanför Sveriges gränser.
Ett team från fransktyska tv-kanalen Arte stod och väntade på flygplatsen i Strasbourg. Sedan var en intervju med tyska Tageszeitung inbokad. Och på tisdag morgon väntar amerikanska CNN.
– Det är länge sen jag tappade räkningen på hur många utländska journalister jag träffat, säger Christian Engström.
– Intresset är enormt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag