Christian Engström. Foto: Roger Vikström
Christian Engström. Foto: Roger Vikström

Piratpartiet: "Det ser bra ut"

Publicerad
Uppdaterad
Efter valsedelsbråk som lett till polisanmälan tar Piratpartiets Christian Engström inga risker. Han har åkt runt i Stockholm för att kontrollera att piraterna får rättvis behandling i vallokalerna.
- Det såg bra ut på de platser där jag kollat. Nu hoppas jag på ett mandat, säger Christian Engström till Expressen.se från valvakan.
Opinionsundersökningarna pekar på att nykomlingarna i Piratpartiet kan skrälla i dagens val och komma in i EU-parlamentet.
Partiets toppkandidat Christian Engström har inte kunnat fokusera ostört på valresultatet.
– Vi har fått rapporter från Oxelösund om att valnämnden där hade lagt undan våra valsedlar. Vi har polisanmält händelsen, säger Christian Engström.
Piratpartiet har även haft liknande problem i Botkyrka som även de polisanmälts.

Inspektion

Därför har Christian Engström tillbringat valdagen på inspektionsrunda.
– Jag har varit runt och kollat vallokaler så att våra valsedlar låg där de skulle. Det såg bra ut på de platser där jag kollat.
Nu har han åkt till partiets valvaka på Kårhuset vid KTH för att invänta resultatet.
– Jag tror det kommer gå bra. Jag hoppas på ett eller två mandat, men ett är tillräckligt för att jubla riktigt mycket, säger Christian Engström.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag