"Pippa Middleton ska åka Vasaloppet"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Splash News

Nu är det bekräftat.

Philippa Pippa Middleton kommer att åka Vasaloppet nästa helg.

-Det är jätteroligt, säger Jonas Bauer, Vasaloppets vd, till Expressen.se.

Flera brittiska tidningar har skrivit om att Pippa Middleton, syster till prinsessan Kate, ska ge sig på en rejäl utmaning: Vasaloppet 2012.

Sedan dess har telefonen gått varm hos informationschefen Per Strid.

– Men jag kan från vårt håll inte ge någon bekräftelse att hon är med, sa han till Expressen.se på måndagen.

Men senare kom en bekräftelse: vasaloppet får i år lite kunglig glans. Pippa Middleton har tillsammans med sin bror James Middleton anmält sig till loppet.

- Det är nu bekräftat. Vi har blivit kontaktad av en person i deras närhet som har bett oss att lösa det här, säger Vasaloppets informationschef Per Strid i ett pressmeddelande.

Vasaloppets vd Jonas Bauer bekräftar nyheten för Expressen.se.

– Det är jätteroligt att de ska göra det här. För mig är det här ett kanonexempel på vad Vasaloppet faktiskt står för – du har elitskidåkarna och andra som man inte ser som skidåkare men som ser det här som en utmaning.

Det lär komma en hel del brittisk press till Mora och Sälen?

– Ja, vi har ju redan förberett oss för rätt mycket media i år eftersom det redan är ett stort fokus på årets Vasalopp tack vare Petter Northugs deltagande. Det här ökar väl det ytterligare då

Kan ni behöva ändra något inför söndag?

– De allra flesta som följer Vasaloppet vet vad det innebär, medan man kan tänka sig att det skulle kunna dyka upp media som inte har en aning – som tror att det är enkelt att ta flyget till Mora och sedan taxi till Sälen. Jag tror att vi måste jobba med information.

Välgörenhetssyfte

Pippa Middleton ska åka Vasaloppet i välgörenhetssyfte – för att främja hälsan hos ungdomar.

Sedan tidigare är norska skidundret Petter Northug anmäld.

Enligt Star Magazine har Middleton redan fått in sponsorpengar till välgörenhetsorganisationen. Och helt otippat att Pippa Middleton antar utmaningen är det inte. Hon har tidigare synts på bilder när hon sprungit lopp och motionscyklat, och hennes syster Kate arbetar mycket med välgörenhet.

Tolv och en halv timme på sig

Vad har hon att vänta sig?

– Nio mils tuff skidåkning. Hur tufft beror på hur vältränad hon är. Men har man god fysik och har åkt lite skidor så klarar man det. Målet stänger halv nio på söndagskvällen, så hon har tolv och en halv timme på sig att ta sig till Mora, säger Per Strid till Expressen.se.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.