Här tappar kroatiske människorättsaktivisten byxorna framför Kroatiens president. Foto: AFP
Här tappar kroatiske människorättsaktivisten byxorna framför Kroatiens president. Foto: AFP

Pinsamma byxfadäsen
– framför presidenten

Publicerad

Kroatiens ledande människorättsaktivist Ivan Zvonimir Cicak skulle prisas av presidenten.

Då hände något som fick alla att tappa hakan.

Cicak tappade nämligen byxorna.

Det var på tisdagen som den pinsamma händelsen inträffade.

Ivan Zvonomir Cicak, ordförande i den kroatiska grenen av International Helsinki Federation for Human Rights (IHF) skulle prisas för sitt människorättsarbete, skriver AFP.

På plats som prisutdelare fanns Kroatiens president Kolinda Grabar-Kitarovic, tillsammans med andra representanter och ett medieuppbåd.

När presidenten sträckte över ett diplom och fotoblixtrarna började smattra hände något som ingen var förberedd på.

Tappade byxorna - presidenten täckte för

Ivan Zvonomir Cicak tappade byxorna - hela vägen ned till fotknölarna.

Att det var ett relativt stort diplom som kroaten prisades med var tur i oturen, och president Grabar-Kitarovic kunde på lugnt manér använda det för att täcka över Cicaks mer privata delar, medan aktivisten återigen hasade upp byxorna.

Ivan Zvonomir Cicak och kroatiska IHF prisades för det arbete man utfört inför den internationella dagen för mänskliga rättigheter som infaller den 10 december.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag